- Dbej podle svých možností o svou vlastní bezpečnost, o své zdraví a také o bezpečnost a zdraví fyzických osob, kterých se dotýká tvé jednání, případně opomenutí při práci.
- Udržuj na pracovišti trvale pořádek, svému nadřízenému ohlašuj závady, které by mohly ohrozit zdraví a bezpečnost při práci.
- Dbej zvýšené opatrnosti při manipulaci s horkými předměty, pokrmy a tekutinami.
- Používej ochranné pomůcky a přidělené osobní ochranné pracovní prostředky.
- Manipuluj pouze s břemeny povolené hmotnosti, a to způsobem, který nezpůsobí poškození zdraví, zejména páteře.
- Řádně se seznam s bezpečnou obsluhou strojů, se způsobem práce s nástroji a nářadím a s pokyny jejich výrobce ještě předtím, než s těmito stroji, nástroji a nářadím začneš pracovat.
- Dodržuj stanovené pracovní a technologické postupy.
- Nepoužívej pro práci nástroje, nářadí a pracovní pomůcky, jsou-li poškozené.
- Opravy, údržbu a čištění strojů a nářadí prováděj vždy po jejich odpojení od elektrické sítě.
- Pravidelně se účastni školení bezpečnosti práce a stanovených lékařských prohlídek; dodržuj zásady osobní a provozní hygieny.
Kategorie: HORECA
bezpečnostní zásady , stravování , horeca , BOZP , desatero BOZP , EXPORT