eHealth Day 2017

_baner-eHealth
Kategorie:
Konference
Datum:
15.2.2017
Místo konání:
Praha, Konferenční sál IKEM - Vídeňská 1958/9, Krč
140 00 Praha-Praha 4, Česko
Telefon:
Email:
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Stránky:

Implementace Národní strategie elektronického zdravotnictví zajistí využívání digitálních informačních a komunikačních technologií ke zlepšování prevence, diagnostiky, léčby a řízení v oblasti zdravotnictví. Přináší lepší přístup ke kvalitní péči a vyšší efektivitu zdravotnictví.

Kromě vzájemné interakce pacientů a poskytovatelů zdravotní péče podporuje eHealth také vzájemnou komunikaci zdravotníků, zdravotnických zařízení a samotných pacientů. K tomu přispívají elektronické zdravotní záznamy, služby telemedicíny a mHealth, prostředky nositelné elektroniky pro monitorování pacientů, operace pomocí robota a výzkum virtuální lidské fyziologie. Nástroje elektronického zdravotnictví umožní přeshraniční sdílení informací nutných k péči o zdraví občanů a k záchraně jejich životů. Prospěch z implementace eHealth budou mít pacienti, pracovníci ve zdravotnictví, zdravotní systémy i související průmyslová odvětví.

Cílem je zlepšit interoperabilitu systémů elektronického zdravotnictví a kontinuitu zdravotní péče. Přitom je třeba se zaměřit na harmonizaci a koordinaci aktivit směřujících k realizaci projektů eHealth s maximálním využitím stávajících komponent a v souladu s národním rámcem eGovernmentu.

 
 

Seznam termínů

  • 15.2.2017

Powered by iCagenda